Zoek en Boek

Graag stellen wij ons eerst even aan u voor.

Wij zijn Tosca en Ed.
Sinds 1 februari 1989 wordt deze Noord-Hollands stolpboerderij door ons bewoond.
Toen in redelijk vervallen staat: geen verwarming, geen keuken en gescheurde halfsteensmuren die dreigden in te storten.

Na ingrijpende renovatie in 2005 is onze stolpboerderij nu gereed voor verhuur. We hebben 3 appartementen/studio’s gerealiseerd, waarin in totaal 10 volwassen personen kunnen overnachten. De stolpboerderij heeft hiermee zijn oorspronkelijke functie voor een deel herkregen.

In de afgelopen 25 jaar hebben we de stolpboerderij verbouwd tot wat het nu is: een droomhuis op een toplocatie!


EEN BEETJE GESCHIEDENIS

Het eerste huis van “de Nieuwesluis”

Bij de drooglegging van de Wieringerwaardpolder in 1611, gefinancierd door rijke kooplieden uit Alkmaar en Amsterdam, werd de boerderij als eerste huis van ‘de Nieuwesluis’ gebouwd. Het kreeg de functie van herberg/logement. 

Vanuit het ‘binnenland’ aangevoerde polder- en dijkarbeiders konden er terecht voor hun eerste opvang. Ook materialen voor de dijkenbouw en de inpoldering werden hier afgeleverd. De trekschuiten wisselden hier hun paarden. De stolp droeg tot ver in 1900 nog de naam ”De Stalling”, die hier naar verwees.

Even verderop, aan de andere kant van de dijk, ligt de voormalige Zuiderzeehaven (nu het Ijsselmeer), waar materialen werden aangevoerd en de veerboot naar het voormalig eiland Wieringen afmeerde. Na de inpoldering van de Wieringermeer, in 1930, werd de haven benut door plezierboten. Aan het einde van de dijk bleef een grote Hoekplas van enkele km2 over. In de volksmond werd dit al snel verbasterd tot “de Pishoek”. Nu een meer, dat zich uitstekend leent voor tal van watersporten, temeer daar de diepte, buiten de vaargeul, niet verder komt dan 1.25 m

Nieuwesluis” (een buurtschap van Wieringerwaard, nabij Anna Paulowna en behorend tot de gemeente Hollands Kroon) is een uitstekend uitgangspunt voor vele soorten vakanties. 

We verheugen ons op uw bezoek. U bent van harte welkom!


Met vriendelijke groet,

Tosca Heus en Ed Pach                                        
Nieuwesluis 17-19
1766 GA Wieringerwaard

  ed.pach

tel. +31(0)224 223 209
gsm +31(0)640 166 824
e-mail: ed.pach01@gmail.com
www.appartementenboerderijnieuwesluis.nl

 

E.J.P. International
K.v.K. nummer 37162123
B.t.w.nr. 089840173B0